Termékkereső

Kérdezze szakembereinket!

Egészséges receptek // Krumplikrémek

Krumplikrémek

Két kis tál kelleti magát a kockás abroszon, mellettük teljes kiőrlésű lisztből, házilag sütött kiflik, s kenéshez szolgáló csinos fakések. Izgatottan szimatol mindenki: ugyan, mi lehet e két kis tál tartalma? Tessék megkóstolni! Hogy burgonyából készültek ezek a jóízű szendvicskrémek? Velünk ne tessék viccelni!

írta: Halmos Monika

Hozzávalók: az izraeli változathoz: 2 keményre főtt tojás, 30 dkg főtt, áttört burgonya, 5-6 evőkanál libazsír, só, őrölt bors, 1-2 gerezd fokhagyma,

a görög változathoz: 50 dkg főtt burgonya, só, őrölt bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, kb. 1,5 dl olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé, 5 dkg apróra vagdalt dió

Az első változathoz a főtt, áttört burgonyát keverd el a libazsírral. Add hozzá a lereszelt kemény tojást, az összezúzott fokhagymát, ízesítsd sóval, őrölt borssal és dolgozd el simára. Behűtve kínáld kenyérre kenve, paradicsommal, lilahagymával.

A második fajtához a főtt, áttört burgonyához add a tört fokhagymát, a tojássárgáját. Fakanállal szüntelenül kevergetve annyi olajat csorgass bele, hogy jól kenhetővé váljon. Ízesítsd sóval, csöpögtess bele a citromlevet, végül a szárazon illatosra pirított diót is add hozzá. Hűtsd be, majd piríts hozzá kenyeret…

Séfünk tippje: Az első változatot maradék pecsenyezsírral is kipróbálhatod, nem fogsz csalódni!