Termékkereső

Kérdezze szakembereinket!

Egészséges receptek // Almás csirkecomb

Almás csirkecomb

A gyümölcs és a hús ideális, ám kissé szokatlan páros. Aki még nem kóstolta, nem is tudja, milyen remek ízek ötvöződnek a mézből, almából, rozmaringból – és persze az elsőrangú szárnyasból…

írta: Halmos Monika

Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, só, őrölt bors, 5 dkg vaj, 4 piros alma, 1 dl félédes fehérbor, 1 ágacska rozmaring, 2 evőkanál méz

A csirkecombokat sóval, őrölt borssal dörzsöld be, majd a vajon hirtelen süsd át. Tedd tűzálló tálba, szórd meg rozmaringgal, és borítsd be almaszeletekkel. A pecsenyelevet a borral forrald fel, és öntsd rá. Csorgass rá mézet, majd tedd forró sütőbe és 40-45 perc alatt süsd szép pirosra. Párolt rizst vagy burgonyapürét kínálhatsz mellé.