Termékkereső

Kérdezze szakembereinket!

Egészséges receptek // Grízpuding mézes sárgadinnyével

Grízpuding mézes sárgadinnyével

A gríz, vagyis búzadara leginkább csak tejbegrízként jön elő szépemlékű gyermekkorunkból. Pedig ha jó minőségű, elsőrendű gabonából készült – igazán változatos alapja lehet tejes ételeinknek.

írta: Halmos Monika

Hozzávalók: 5 dl tej, 10 dkg méz, 1-1 kiskanál reszelt citromhéj és friss gyömbér, 10 dkg búzadara, 2 tojásfehérje, a mézes sárgadinnyéhez: 2 kisebb sárgadinnye, 2 evőkanál méz, 1 citrom leve
 
A tejet a mézzel forrald fel. Ízesítsd citromhéjjal és gyömbérrel, majd folyamatosan kevergetve szórd bele a búzadarát és főzd sűrűre. A tűzről levéve  óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a masszát töltsd vízzel kiöblített pudingformába és hűtsd ne néhány órára. A sárgadinnye húsából vágj kis gömböket karalábévájóval, locsold meg citromlével és mézzel, majd tálalásig ezt is hűtsd be. A pudingokat borítsd tálra, körítsd a mézes sárgadinnyével, díszítsd citromfű levelekkel.
                                 
Tipp: A sárgadinnyét – természetesen – kis kockákra is vághatjuk.
Aki szereti, a mézes sárgadinnyét csöppnyi narancslikőrrel is megbolondíthatja!