Termékkereső

Kérdezze szakembereinket!

Egészséges receptek // Répatorta

Répatorta

Nem nyuszikás vicc, igazán vitamindús és finom csemege! Húsvét táján mi lehetne jobb egy zamatos répatortánál, amit kedvünk szerint akár cukrozott narancshéjjal vagy őrölt fahéjjal is gazdagíthatunk?

írta: Halmos Monika

Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom, 25 dkg darált dió, 25 dkg finomra reszelt sárgarépa, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna

A tetejére: 1 narancs, 15-20 dkg porcukor, a díszítéshez: marcipánmassza

A tojásokat verd habosra, majd apránként add hozzá a cukrot, a citrom lereszelt sárga héját, kifacsart levét. Szórd bele a darált diót, a finomra reszelt répát, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített liszttel alaposan dolgozd össze. A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába és tedd előmelegített sütőbe. 180 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. A formából kiborítva hagyd hülni. A mázhoz a narancs levét annyi porcukorral keverd össze, hogy tejföl sűrűségű masszát kapj. Simítsd el a torta tetején, majd díszítsd marcipánmasszából formált répácskákkal, virágokkal.